Poziv za učešće na međunarodnoj interkulturalnoj razmjeni za mlade

Kultura i Zabava

Novembar 23, 2016

Organizacija IPAK Mladost gradi budućnost u sklopu programa interkulturne komunikacije, te u saradnji sa partnerskim organizacijama Volksbund e.V. iz Njemačke i Stowardyszenie Efekt Domino iz Poljske implementira trilateralnu razmjenu mladih u sklopu projekta “The right to love – Pravo na ljubav” finansiranog od njemačke fondacije EVZ.

Kroz projekat “The right to love”, učesnici će obrađivati teme usko vezane za poziciju LGBT zajednice tijekom drugog svjetskog rata, te inkriminacije i diskriminacije ove zajedniceu u postratnom period, kao i spektar prava koje ova zajednica  danas (ne)uživa. Sve to će se obrađivati kroz metodologiju interaktivnih interkulturalnih radionica i razmjene iskustava. Mladi, učesnici ovog projekta, imati će priliku posjetiti historijska mjesta u sve tri države relevantne za ovu temu, kao i organizacije civilnog društva koje se bave ovom tematikom.

Prvi dio razmjene održat će se u Varšavi u Poljskoj u periodu od 16.10. do 22.10. 2016; drugi dio u Berlin u Njemačkoj u periodu od 22.10. do 28.10. 2016., te treći dio u BiH u periodu od 11.04 do 20.04. 2017. godine.

Ovo je odlična prilika za mlade ljude da kroz razmjenu iskustava, bolje upaznaju i razumiju tematiku vezanu za LGBT populaciju, te na taj način    razbiju predrasude o ovoj, nažalost, tabooiziranoj temi.
 Ukoliko ste zainteresovani za učešće u projektu, molimo vas da na adresu interkultura@ipak-mgb.ba pošaljete CV (Europass forma) i motivaciono pismo.

Kriteriji za odabir učesnika:

  • Mladi starosti od 16-24
  • Poznavanje engleskog jezika (minimalno u rangu B1)
  • Razvijene komunikacione vještine
  • Orijentiranost ka timskom radu

Participacija iznosi 150 KM po učesniku.
Troškovi puta (povratna avio karta), smještaja i hrane (puni pansion) snosi organizator razmjene IPAK MGB.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Search Form