PRIČA U USPJEHU: JELENINA PRIVRŽENOST I KREATIVNOST NAGRAĐENI SU RADNIM MJESTOM

Nasi Clanovi

Novembar 21, 2016

Uspješne priče prošlogodišnjeg YEP Programa lokalnih inicijativa – a naročito saradnje koju su nevladine organizacije ostvarile sa klubovima za traženje posla još uvijek kreiraju rezultate. O tome svjedoči i priča Jelene Duvnjak koju prenosimo u potpunosti:

Moje ime je Jelena Duvnjak sa mjestom prebivališta u Zvorniku, diplomirani sam pedagog od 2012. god. Na inicijativu JOB CLUB-a prijavila sam se za učešće u YEP-ovom projektu gdje sam odabrala pedikir, manikir i frizerski kurs. Godinu dana sam pokazivala svoje umjeće kao učesnik projekta gdje je najprije bio cilj da se stekne radna navika, rad u grupama i znanje iz oblasti koje je svako od nas odabrao. Tokom samog projekta sam upoznala mnogo novih ljudi, sa raznim profesijama kao i sa njihovim životnim pričama i iskustvima. Početak je uvijek težak, potrebno je vrijeme i angažovanje da bismo stekli željene rezultate. Kako je vrijeme odmicalo grupa je bila sve homogenija, već pri kraju smo tražili moguće načine da ovo učenje uz druženje nastavimo. Po završetku projekta svi smo stekli zavidna znanja i zadržali međusobne kontakte. Ono što je mene najviše iznenadilo i obradovalo je to da su zaposleni u IPAK-ovom timu primjetili moju privrženost i kreativnost te me predložili za poziciju koja je tad bila potrebna – koordinator omladinskog centra u Križevićima. Naravno, nisam odbila tu ponudu jer sam prije toga tri godine bila na Birou za zapošljavanje. Ovaj posao mi je dobro došao jer sam iščekivala prvenstveno rad sa mladima koji donose nove boje u budućnost, stvaranje njihovog boljeg sutra. Trenutno radim na projektu YUPPO u partnerstvu sa organizacijom NARKO NE iz Sarajeva, koji za cilj ima animaciju i aktivnu particpaciju mladih i suzbijanja ovisnosit koje postoje u drustvu mladih. Nadalje, veselim se i skorom radu na projektu «Stariji brat, starija sestra» i implementaciji istog u Zvorniku. Svim mladim ljudima savjetujem, bez obzira na njihovu završenu stručnu spremu, da se uključe u projekte koji im se nude jer im mogu samo pružiti bolje i više. Ja sam svijetli dokaz da ovakva angažovanja imaju srećan kraj. Veliku zahvalnost dugujem Yep-ovom projektu, kao i IPAK-ovom timu na čelu sa direktoricom Lahirom Sejfijom (čiji sam, na svu sreću, sada i ja član). Iskreno se nadam da ću i dalje doprinositi samo dobro, kako Križevićima, tako i IPAK-u.

Više informacija potražite na web stranici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Ambasada Švajcarske, a implementir a njemačka kompanija GOPA mbH  – Jelenina priča o uspjehu !

This slideshow requires JavaScript.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Search Form