Naravno naslov nema veze sa onim o čemu želim da pišem,ali svejedno mislim da će vam se svidjeti. Protiče vrijeme i mislim da sam zaista naučio nešto jezika posmatrajući kako svaka zrnka tog vremena curi. Nije nimalo lako biti stranac među svim tim uglađenim domaćinima ali opet nekako sama pomisao da si tu za zadatkom,sa ciljem, tjera te dalje u nove pobjede.

Sinoć sam se vratio sa koncerta u vijeću evrope. Fantastičan prijem, odličan doček od  našeg ambasadora sam imao i razgovor na temu koliko planiram da ostanem i kako da provedem ovo vrijeme ovdje. Naša domaća hrana ; burek, sirnica, malo ćevapčića i po koja lepina. Ja samo ne razumijem kako su uspjeli da unesu to sve na tako “gotivno” mjesto. I onda u jednom trenutku vidiš “Bosanska sudžuka i bosanćeroski način ljubljena žena”. Pa ljudi moji…to je nešto nevjerovatno. Punih usta ,tako sočno je (al stvarno ne mogu reći jeo) havljao onu pečenu piletinu sa ražnja da su krilca virila iz usta, a sudžukica tek se malo nazirala kraj očnjaka dok je sve to zalivao vinom koji su francuzi skupo platili da bi pokazali kako imaju para da se bosanski narod još više pali i uznemiri kad vidi gdje i kako živi. Sve to skupa nije ni blizu onoga kako je tim svojim mužijačkim ustima, napuhanim masnim usnama i brkovima, u jednom momentu kada ga je “pogodila pjesma bosanska” onako dominantnokrkanski, što bi se prevelo kao superiorno,  zgrabio svoju hanumu…ups…khm…supružnicu i tako joj zadao strasnonapaljenički val svog zadaha kroz prislonjena masna usta na njene vrele crvene usne koje su bile ispucale od nanošenja slojeva karmina, što bi mi u prevodu rekli – poljubac.

U tom trenutku sam zatvorio oči i poželio samo da sam ponovo sa djevojkom koju sam upoznao vozajući se biciklom ispred ,iza, blizu, i tako dalje… katedrale. Ali o toj priči…hm…više sljeeći put.Samo ne znam zašto sam pomislio to baš u tom trenutko…kontam, razmišljam… i skontam. Neće ćevapi i sudžuka nikad izaći iz balkanca ( ne bukvalno), a kamoli način na koji ljubi.

DSC_9072

A do sljedećeg poljupca i do sljedećeg slova… doviđenja !

Doviđeenjaa :)