Ako si student ili studentica i spreman/na si na 20 sati mjesečnog volonterskog rada, želiš biti dobar prijatelj jednom djetetu, i zajedničkim snagama doživiti lijepe, radosne i posebne trenutke u životu, onda zaslužuješ mjesto u našem timu. Mi pružamo podršku, gradimo odnos pun povjerenja i pomoći da se mladi životi uprkos teškoj porodičnoj situaciji zdravo razvijaju, motivišemo ih da razvijaju zdrave životne vještine i navike, da poprave njihov uspjeh u školi i da obogate svoje životno iskustvo.  Naš program je i za one koji žele zaraditi i koji to žele raditi volonterski, jer obećajemo im da će zaraditi dobre i nove prijatelje, a volonterski će iskoristitit dio svog slobodnog vremena na izuzetno zabavan i koristan način :)

Volonterski angažman u programu „Stariji brat, starija sestra“ obuhvata:

  • edukaciju koja će te pripremiti za tvoju ulogu „starije sestre ili starijeg brata“
  • sedmično druženje sa djetetom tokom jedne godine
  • podršku na savjetodavnim sastancima u grupi volontera
  • podršku stručnog saradnika iz Centra za socijalni rad
  • druženje za drugom djecom i volonterima kroz radionice, izlete, posjete kulturnim i sportskim događajima.

Projekt se realizira u partnerskoj saradnji Udruženja „Zemlja djece“ Tuzla  i  IPAK Mladost gradi budućnost, Tuzla.

Vaše aplikacije za ovaj program možete poslati jednostavnim popunjavanjem aplikacione forme u nastavku teksta, i ubrzo očekujte lijepe životne promjene :) 

Napomena: Stavke u aplikacionoj formi ispod koje su označene sa zvjezdicom (*) se moraju popuniti kako bi aplikacija smatrana ispravnom i uzeta u razmatranje.

Vaše ime i prezime *

Datum rođenja *

Mjesto prebivališta *

Adresa prebivališta *

Općina boravišta *

Fiksni telefon

Mobitel *

E-mail *

Fakultet *

Odsjek

Godina studija *

Motivacija za prijavu *

Iz kojih razloga si se odlučio/la za učestvovanje u ovom projektu? Molim, navedi 3 – 5 razloga?

Očekivanja od volonterskog rada *

Da li si već negdje radio/la ili volontirao/la ili još uvijek radiš/volontiraš i gdje? Ako da: Kakva su tvoja iskustva sa poslom ili volonterskim radom koji si obavljao/la? Koja su tvoja očekivanja od volonterskog angažmana u ovom projektu?"

Iskustvo i lični stav u radu sa djecom i mladima *

Da li imaš iskustva u radu sa djecom i mladima i kakva su ta iskustva? Šta je po tebi najvažnije da dijete – tvoja buduća „mlađa sestra ili mlađi brat“ – dobiju kroz druženje s tobom?

Volonter - uzor i prijatelj/ica *

S obzirom da je uloga „starijeg brata, starije sestre“ i to da predstavlja pozitivan uzor u životu djeteta, koje bi svoje osobine izdvojio/la kao najpozitivnije, najprivlačnije i najkorisnije za dijete? Navedi neke svoje posebne sklonosti i interesovanja koja imaš, hobije kojima se baviš, kurseve koje pohađaš ili si pohađao i sl., a koje bi mogao/la iskoristiti tokom druženja sa djetetom?

Obaveze i mogućnosti posvećenosti volonterskom angažmanu *

Koliko imaš slobodnog vremena koje si spreman/na odvojiti sedmično za učešće u ovom projektu?